Duurzaam ondernemen

De relatie van Yet Fair Jewels en de zilversmeden met hun families zijn langdurige handelsrelaties, gebaseerd op wederzijds vertrouwen en groei in de breedste zin van het woord.

De sieraden worden ontworpen vanuit een samengaan van Europese trends en het traditionele vakmanschap van de zilversmid. Hieruit ontstaan prachtige kwalitatief hoogwaardige Yet sieraden waarvoor de producent een goede (Fair Trade) prijs betaald krijgt.
Yet Fair Jewels ondersteunt de bedrijfsvoering van de zilversmeden. Waar mogelijk wordt een helpende hand toegestoken, om door middel van projecten arbeidsomstandigheden te verbeteren.

Duurzaam ondernemen is veel meer dan het inkopen van zilveren sieraden. Het doel van Yet Fair Jewels is het stimuleren van economische onafhankelijkheid van onze zilversmeden. Zowel via persoonlijke als zakelijke ontwikkeling. Economische onafhankelijkheid leidt tot zelfredzaamheid en een sterkere positie in de maatschappij. Het prachtige zilveren handgemaakte Yet Fair Jewel is het middel om dit te realiseren.
Duurzaamheid bij Yet Fair Jewels betekent ook produceren met respect voor de omgeving. Onze producenten recyclen zoveel mogelijk materialen. De werkplaatsen zijn schoon, goed geventileerd en er wordt toegezien op veiligheid. Ondanks dat wonen en werken dicht bij elkaar liggen maken we samen een werkbare, gezonde plek voor producent en gezin.

De faire prijs die betaald wordt komt ten goede aan het gezin en bedrijf. Kinderen van de ondernemers kunnen naar betere scholen en studeren soms verder aan universiteiten. Door het dragen van een Yet Fair Jewel draagt u bij aan de ontwikkeling en scholing van medemensen in Latijns-Amerika. Dit geeft ons de creatieve energie en inspiratie om mooie sieraden te maken.

Yet Fair Jewel is een sieraad dat met trots geproduceerd is en met trots gedragen mag worden.