Onderhoud Yet Fair Jewels

Verkleuring van het zilver
De sterling zilveren sieraden van Yet Fair Jewels verkleuren naar verloop van tijd. Dit is een natuurlijke eigenschap van het zilver, het is een teken dat u een echt zilveren sieraad bezit.

In de lucht zit de stof waterstofsulfide. Het zilver reageert door middel van een chemische reactie met deze stof en kleurt daardoor zwart. We noemen dit oxideren.

Ook door het dragen van het sieraad kan het zilver donker gaan kleuren. Bij sommige mensen gebeurt dit sneller dan bij anderen. Het is afhankelijk van de zuurgraad van de huid, gebruik van medicijnen, transpireren, gebruik van parfum, voeding etc.
Het verkleuren van uw sieraad is geen probleem. Er zijn meerdere manieren om uw handgemaakte sieraad weer als nieuw te maken.

Wit en geoxideerd zilver
De meeste sieraden van Yet Fair Jewels bestaan uit wit zilver. Een aantal producten bevatten geoxideerde details. Dit zijn zwart gekleurde accenten die bewust door de ambachtelijke zilversmid aangebracht zijn. Door middel van een speciaal proces is het zilver doelbewust zwart gemaakt.

Onderhoud van uw Jewel

Het onderhouden van een Yet Fair Jewel.
Er zijn meerdere manieren om uw sieraad zijn stralende witte uitstraling te laten behouden.

Glanzende sieraden.
De meeste sieraden kunnen met een zilverreiniger en een zachte doek mooi wit blinkend gemaakt worden door het op te wrijven.
De meer kwetsbare sieraden of juwelen kunnen beter met een vloeibare zilverbad schoongemaakt worden. In sieraden waarin stenen of parels gezet zijn, raden we deze manier van schoonmaken af omdat de steen of parel hierdoor aangetast kan worden. Deze kunt u het beste alleen opwrijven met een zachte doek.

Matte sieraden
Matte sieraden worden gereinigd met een eenvoudige potloodgum, u zult versteld staan van het resultaat. Opwrijven met een doek met zilverpoets is niet aan te raden.

Extra aandacht voor uw Jewel
Voor optimaal plezier van uw Yet Fair Jewel raden wij u aan tijdens het slapen, sporten, zwemmen en douchen uw sieraad niet te dragen. Uw sieraad is niet alleen kwetsbaar maar zal ook sneller donker worden.
Parfum heeft geen positief effect op het zilveren sieraad in verband met een snellere verkleuring en het is wenselijk contact met parfum te vermijden.