Over Yet Fair Jewels


Het verhaal

De basis van Yet Fair Jewels wordt gevormd door een jarenlange samenwerking met vrouwenprojecten in diverse landen in Latijns-Amerika. In Nederland is deze ervaring omgezet en uitgebreid met een Fair Trade onderneming.

Vrouwelijke ondernemers staan centraal bij de productie van gift- en living-artikelen, welke verkocht worden in West- Europa. De doelstelling is om de Latijns-Amerikaanse vrouwen waarmee we werken te laten streven naar economische onafhankelijkheid, zodat ze een betere maatschappelijke positie krijgen.

Na het selecteren van een aantal talentvolle gemotiveerde zilversmeden is een platform opgezet. De zilverproducenten kunnen hier hun kennis en vaardigheden inzetten voor de collectie van Yet Fair Jewels. Iedere producent heeft zijn eigen specialiteit en vaardigheid, vaak gebaseerd op generatie lange tradities.

Yet Fair Jewels ondersteunt de producenten met het ontwikkelen van een meer efficiƫnte bedrijfsvoering, het begeleiden van verschillende projecten, het geven van donaties en het verstrekken van renteloze leningen. Dit alles om de leef- en arbeidsomstandigheden te verbeteren. Denk hierbij aan de aanschaf van machines, bouwen van goede werkplaatsen en het optimaal leren gebruiken van gelijkwaardige vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten binnen de gezinnen.

Het directe contact van Yet met de producenten, meerdere malen per jaar, waarborgt de kwaliteit en verdere ontwikkeling van de producenten en Yet Fair Jewels. Daarnaast zijn door de lange samenwerking warme vriendschappen ontstaan. Het reizen naar de producent en het samen ontwikkelen van nieuwe Fair Jewels draagt bij aan een mooiere en vriendelijkere wereld. Een wereld waarin we met respect voor mens en milieu op een eerlijke manier zaken kunnen doen.

Dit is waar Yet Fair Jewels voor staat en u een mooie eerlijke collectie sieraden aanbiedt .